REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strouhané tvarohové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kakaovo-tvarohové řezy připravené ze ztuhlého, kakaem ochuceného, těsta nastrouhaného na struhadle a tvarohové náplně zlehčené sněhem z bílků.


Ingredience:
Na těsto:
400 gpolohrubé mouky
250 gtuku
150 gpískového cukru
1 sáčekprášku do pečiva
3 lžícekakaa
1 ksžloutku
trochu mléka
tuk na plech
Na náplň:
750 gměkkého tvarohu
200 gpískového cukru
50 gmásla
3 lžíceškrobové moučky (Solamyl)
4 ksbílky
3 ksžloutky
3 dlmléka

Postup:

1. Mouku s práškem prosijeme na vál, přidáme změklý tuk, cukr, prosáté kakao, žloutek a s 2-3 lžícemi mléka zpracujeme vláčné tužší těsto, necháme v chladnu ztuhnout
2. Polovinu těsta rozstrouháme na hrubším struhadle na plech vymazaný tukem, pokryjeme tvarohovou náplní a navrch nastrouháme zbylé těsto
3. Vložíme do trouby předehřáté a zvolna pečeme tak 40-50 minut
4. Prochladlý koláč nakrájíme na kousky a sypeme vanilkovým cukrem.

Příprava náplň:
Změklé máslo utřeme s cukrem (trochu odložíme stranou) a žloutky, promícháme s tvarohem a zředíme mlékem, v kterém jsme rozmíchali škrobovou moučku, zlehčíme sněhem z bílků, do kterého ještě vešleháme odložený cukr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy