REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strouhané tvarohové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kakaovo-tvarohové řezy připravené ze ztuhlého, kakaem ochuceného, těsta nastrouhaného na struhadle a tvarohové náplně zlehčené sněhem z bílků.


Ingredience:
Na těsto:
400 gpolohrubé mouky
250 gtuku
150 gpískového cukru
1 sáčekprášku do pečiva
3 lžícekakaa
1 ksžloutku
trochu mléka
tuk na plech
Na náplň:
750 gměkkého tvarohu
200 gpískového cukru
50 gmásla
3 lžíceškrobové moučky (Solamyl)
4 ksbílky
3 ksžloutky
3 dlmléka

Postup:

1. Mouku s práškem prosijeme na vál, přidáme změklý tuk, cukr, prosáté kakao, žloutek a s 2-3 lžícemi mléka zpracujeme vláčné tužší těsto, necháme v chladnu ztuhnout
2. Polovinu těsta rozstrouháme na hrubším struhadle na plech vymazaný tukem, pokryjeme tvarohovou náplní a navrch nastrouháme zbylé těsto
3. Vložíme do trouby předehřáté a zvolna pečeme tak 40-50 minut
4. Prochladlý koláč nakrájíme na kousky a sypeme vanilkovým cukrem.

Příprava náplň:
Změklé máslo utřeme s cukrem (trochu odložíme stranou) a žloutky, promícháme s tvarohem a zředíme mlékem, v kterém jsme rozmíchali škrobovou moučku, zlehčíme sněhem z bílků, do kterého ještě vešleháme odložený cukr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy