REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strouhaná kakaová buchta s tvarohem a malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zamrazené těsto nastrouhané ve dvou vrstvách na plech, proložené tvarohovou náplní a malinami. Buchta upečená v troubě, servírovaná nakrájená na jednotlivé řezy.


Ingredience:
400 ghladké mouky
250 gmásla
120 gmoučkového cukru
1 sáčekkypřicí prášek do pečiva
4 lžícekakaa
3-4 lžícemléka
2 ksvaječné žloutky
Na náplň:
750 gměkkého tvarohu
150 gmoučkového cukru
20 gvanilkového pudinku
2-3 sklenicečerstvých nebo i mražených malin
4 ksvejce

Postup:
  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme kakao, cukr a kypřící prášek, vše promícháme
  2. Změklé máslo rozkrájené na kousky zapracujeme do sypké hmoty spolu se žloutky, postupně přidáváme i mléko
  3. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do mrazáku
  4. Tvaroh vyklopíme do mísy, vyšleháme s vejci, pudinkem a cukrem
  5. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do plechu nastrouháme na hrubém struhadle první polovinu těsta, strouhaným těstem rovnomětně porkyjeme plech vyložený papírem na pečení
  6. Náplň rovnoměrně rozetřeme po těstě v plechu
  7. Vyskládáme maliny, pak nastrouháme druhou polovinu těsta
  8. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 40 minut.
Doporučení:

Suroviny jsou určeny na plech o velikosti cca 30×35 cm.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy