REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strapačky se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slovenské strapačky jsou vlastně halušky servírované místo brynzy s kyselým, podušeným zelím.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
900 gočištěných brambor
480 gpolohrubé mouky
300 gkysaného zelí
130 gslaniny
30 gsádla
1 ksvětší cibule
voda
ocet
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Brambory nastrouháme na jemno, necháme je chvíli odstát, část vody slijeme, přidáme mouku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. 2. Vzniklé těsto protlačujeme hrubým struhadlem do vroucí vody, promícháme a vaříme asi 8–
10 minut (těsto můžeme i vykrajovat malou lžičkou)
3. Hotové strapačky vyjmeme z vody, necháme důkladně okapat, pak je promastíme sádlem
4. Nakrájenou cibuli osmahneme společně se slaninou, přidáme kysané zelí, podusíme ho, osolíme, případně dle chuti osladíme, nebo naopak okyselíme octem
5. Hotové zelí promícháme se strapačkami a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy