REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strapačky s brynzou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když klasické strapačky se připravují se zelím, takto servírované jsou také skvělé! Tento recept stojí rozhodně za vyzkoušení!


Ingredience:
750 gbrambor
350–400 gpolohrubé mouky
300 gbrynzy
250 gslaniny
1 kscibule
voda
sůl

Postup:
  1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme
  2. Nastrouhané brambory pak smícháme s moukou smíchanou s troškou soli
  3. Do osolené vroucí vody zaváříme, po menších várkách, strapačky, když vyplavou na hladinu, přešndáváme je pomocí sítka do studené vody, nebudou se pak lepit
  4. Střapačky scedíme a prohřejeme v pánvi s vyškvařenou slaninou, na které jsme předem do zlatova orestovali nasekanou cibuli
  5. Na závěr přidáme brynzu a horké podáváme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy