I když klasické strapačky se připravují se zelím, takto servírované jsou také skvělé! Tento recept stojí rozhodně za vyzkoušení!
Ingredience:
750 g | brambor |
350–400 g | polohrubé mouky |
300 g | brynzy |
250 g | slaniny |
1 ks | cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
- Syrové brambory oloupeme, nastrouháme
- Nastrouhané brambory pak smícháme s moukou smíchanou s troškou soli
- Do osolené vroucí vody zaváříme, po menších várkách, strapačky, když vyplavou na hladinu, přešndáváme je pomocí sítka do studené vody, nebudou se pak lepit
- Střapačky scedíme a prohřejeme v pánvi s vyškvařenou slaninou, na které jsme předem do zlatova orestovali nasekanou cibuli
- Na závěr přidáme brynzu a horké podáváme.
Foto: Naďa Indruchová