REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika pikantní smažená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce štiky osolené, potřené sardelovým máslem, posypané citronovou kůrou, nakonec obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 gštiky
150 gtuku na smažení
50 gsardelového másla
2 ksvejce
hladká mouka a strouhanka na obalení
strouhaná citronová kůra
sůl

Postup:

1. Očištěnou, vykuchanou a omytou štiku rozkrájíme na porce, osušíme a po jedné straně osolíme
2. Druhou stranu potřeme sardelovým máslem a posypeme citronovou kůrou
3. Nakonec maso obalíme v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance
4. Smažíme v dobře rozpáleném tuku dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy