REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sumec na zelenině II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V klasickém trojobalu usmažené porce sumce, dopečené v troubě na zelenině.


Ingredience:
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
sůl
Na dohotovení:
2 ksmladé cukety
2 kszelené papriky
2 kscibule
4 ksrajčata
čertovská, nebo jiná pikantní omáčka
olej nebo jiný tuk
pepř
sůl
1 kgsumce
2-3 ksvejce

Postup:

1. Sumce naporcuje a odstraníme kůži, maso usušíme a obalíme klasicky v trojobalu, porce usmažíme v dobře rozpáleném oleji dozlatova
2. Usmažené kousky dáme stranou a připravíme zeleninu; nakrájíme cukety, cibuli spaříme a oloupeme, rajčata a papriku nakrájíme, zeleninu pak osolíme, opepříme a chvíli podusíme na pánvi na troše rozpáleného oleje
3. Zeleninovou směs přendáme do pekáče, přidáme čertovskou omáčku, promícháme, na zeleninu poklademe usmažené porce ryby a 10 minut v troubě ještě vše dopečeme
4. Podáváme s bramborem nebo čerstvým pečivem.

Poznámka:

Sumec má vynikající maso a velmi málo kostí, mladé kusy do 120 cm jsou výborné pečené, ale chutná je i jiná příprava. Vášnivý rybář R. Hrušinský mladší v jednom televizním pořadu připravoval i sumčí guláš. Starší kusy jsou dost tučné a nejideálnější příprava je uzením.Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy