REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska v pivním těstíčku s mačkaným hráškem a tatarskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Senzační recept na tresku od šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarské restaurace OSSEGG včetně několika tipů šéfkuchaře. K tresce v pivním těstíčku se skvěle hodí polotmavé pivo RUTHARD 11 OSSEGG.


Ingredience:
1 porce:
Suroviny na rybu:
180 gfiletu z tresky jednoskvrnné
hladká mouka na obalení
rostlinný olej na smažení
sůl
Suroviny na těstíčko:
200 ghladké mouky
75 grýžové mouky
200 mlsvětlého piva Phillip OSSEGG Praha
200 mlsodovky
1 lžičkajedlé sody
Suroviny na mačkaný hrášek:
200 gčerstvého vyloupaného hrášku
1,5 lvody
2 lžícecukru krupice
2 lžičkyzměklého másla
čerstvě mletý pepř
Sůl
Suroviny na tatarskou omáčku /4-6 porcí/ :
300 gpivní majonézy
20 gkaparů v nálevu
20 gnakládaných okurek
10 gšalotky
1 lžičkacitronové šťávy
špetka čerstvě mletého pepře
špetka soli
Suroviny na bramborové hranolky:
250 gmoučných brambor
rostlinný olej na smažení
sůl

Postup:

Postup na těstíčko:

  1. V misce smíchej mouky, jedlou sodu a sůl.
  2. Poté přidej pivo a sodovku a vymíchej metlou hladké těstíčko.
  3. Dej do lednice a nech odpočnout a vychladit 2-3 hodiny

Postup na rybu:

  1. Filet vykosti, zbav kůže, ze všech stran osol a obal v hladké mouce.
  2. Přebytečnou mouku oklepej a filet obal ve vychlazeném připraveném těstíčku.
  3. Smaž 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Rybu během smažení opatrně otoč.

Postup na tatarskou omáčku:

  1. Kapary propláchni a nech okapat a nakrájej na jemno.
  2. Okurky nakrájej na jemno, šalotku oloupej a nakrájej na jemno, petržel nakrájej na jemno.
  3. Do misky dej majonézu, přimíchej kapary, okurky, šalotku, petržel a citronovou šťávu. Dle chuti osol a opepři. Dobře promíchej a nech 1/2 hodiny vychladit v lednici.

Postup na mačkaný hrášek:

  1. Hrášek povař 2 minuty v oslazené vroucí vodě
  2. Slij vodu a polovinu hrášku rozmixuj tyčovým mixérem. Dochuť solí a pepřem a vmíchej polovinu másla. Propasíruj.
  3. Zbylí hrášek rozšťouchej, osol a opepři a přidej zbylé máslo.
  4. Promíchej s hráškovou kaší. Dosol dle chuti.

Postup na bramborové hranolky:

  1. Brambory očisti pod tekoucí vodou kartáčkem a podélně rozkroj dle velikosti na šestiny (silnější hranolky).
  2. Dobře osuš a smaž 7 minut ve vysoké vrstvě oleje rozpáleného na 140 stupňů .
  3. Brambory vyjmi a nech je 5 minut okapat. Poté je dosmaž v oleji rozpáleném na 190 stupňů dozlatova dalších cca 10 minut.
  4. Přendej do mísy, osol a promíchej.
Doporučení:

Čas smažení se může měnit dle použitého druhu brambor. V tomto receptu byly použity brambory odrůdy RUSSET.

Recept na pivní majonézu najdete zde: Majonéza z černého piva OSSEGG

Poznámka:

OSSEGG RUTHARD 11 – Polotmavé pivo: Svrchně kvašený ležák spadající do kategorie American Red Ale má rubínově červenou barvu. Použité chmely Pacifica a Mosaic dávají pivu výraznou vůni, ve které najdete tropické ovoce, limetku a broskve. Má nižší říz a střední plnost. V chuti objevíte tóny citrusů, především pomeranče. Doznívání je delší a příjemně hořké.

Pivo OSSEGG RUTHARD 11, 0,5l – 35 Kč

Pivovarské restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha, Vinohrady, Praha.ossegg.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy