REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska v pivním těstíčku s mačkaným hráškem a tatarskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Senzační recept na tresku od šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarské restaurace OSSEGG včetně několika tipů šéfkuchaře. K tresce v pivním těstíčku se skvěle hodí polotmavé pivo RUTHARD 11 OSSEGG.


Ingredience:
1 porce:
Suroviny na rybu:
180 gfiletu z tresky jednoskvrnné
hladká mouka na obalení
rostlinný olej na smažení
sůl
Suroviny na těstíčko:
200 ghladké mouky
75 grýžové mouky
200 mlsvětlého piva Phillip OSSEGG Praha
200 mlsodovky
1 lžičkajedlé sody
Suroviny na mačkaný hrášek:
200 gčerstvého vyloupaného hrášku
1,5 lvody
2 lžícecukru krupice
2 lžičkyzměklého másla
čerstvě mletý pepř
Sůl
Suroviny na tatarskou omáčku /4-6 porcí/ :
300 gpivní majonézy
20 gkaparů v nálevu
20 gnakládaných okurek
10 gšalotky
1 lžičkacitronové šťávy
špetka čerstvě mletého pepře
špetka soli
Suroviny na bramborové hranolky:
250 gmoučných brambor
rostlinný olej na smažení
sůl

Postup:

Postup na těstíčko:

  1. V misce smíchej mouky, jedlou sodu a sůl.
  2. Poté přidej pivo a sodovku a vymíchej metlou hladké těstíčko.
  3. Dej do lednice a nech odpočnout a vychladit 2-3 hodiny

Postup na rybu:

  1. Filet vykosti, zbav kůže, ze všech stran osol a obal v hladké mouce.
  2. Přebytečnou mouku oklepej a filet obal ve vychlazeném připraveném těstíčku.
  3. Smaž 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Rybu během smažení opatrně otoč.

Postup na tatarskou omáčku:

  1. Kapary propláchni a nech okapat a nakrájej na jemno.
  2. Okurky nakrájej na jemno, šalotku oloupej a nakrájej na jemno, petržel nakrájej na jemno.
  3. Do misky dej majonézu, přimíchej kapary, okurky, šalotku, petržel a citronovou šťávu. Dle chuti osol a opepři. Dobře promíchej a nech 1/2 hodiny vychladit v lednici.

Postup na mačkaný hrášek:

  1. Hrášek povař 2 minuty v oslazené vroucí vodě
  2. Slij vodu a polovinu hrášku rozmixuj tyčovým mixérem. Dochuť solí a pepřem a vmíchej polovinu másla. Propasíruj.
  3. Zbylí hrášek rozšťouchej, osol a opepři a přidej zbylé máslo.
  4. Promíchej s hráškovou kaší. Dosol dle chuti.

Postup na bramborové hranolky:

  1. Brambory očisti pod tekoucí vodou kartáčkem a podélně rozkroj dle velikosti na šestiny (silnější hranolky).
  2. Dobře osuš a smaž 7 minut ve vysoké vrstvě oleje rozpáleného na 140 stupňů .
  3. Brambory vyjmi a nech je 5 minut okapat. Poté je dosmaž v oleji rozpáleném na 190 stupňů dozlatova dalších cca 10 minut.
  4. Přendej do mísy, osol a promíchej.
Doporučení:

Čas smažení se může měnit dle použitého druhu brambor. V tomto receptu byly použity brambory odrůdy RUSSET.

Recept na pivní majonézu najdete zde: Majonéza z černého piva OSSEGG

Poznámka:

OSSEGG RUTHARD 11 – Polotmavé pivo: Svrchně kvašený ležák spadající do kategorie American Red Ale má rubínově červenou barvu. Použité chmely Pacifica a Mosaic dávají pivu výraznou vůni, ve které najdete tropické ovoce, limetku a broskve. Má nižší říz a střední plnost. V chuti objevíte tóny citrusů, především pomeranče. Doznívání je delší a příjemně hořké.

Pivo OSSEGG RUTHARD 11, 0,5l – 35 Kč

Pivovarské restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha, Vinohrady, Praha.ossegg.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy