REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska v pivním těstíčku s mačkaným hráškem a tatarskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Senzační recept na tresku od šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarské restaurace OSSEGG včetně několika tipů šéfkuchaře. K tresce v pivním těstíčku se skvěle hodí polotmavé pivo RUTHARD 11 OSSEGG.


Ingredience:
1 porce:
Suroviny na rybu:
180 gfiletu z tresky jednoskvrnné
hladká mouka na obalení
rostlinný olej na smažení
sůl
Suroviny na těstíčko:
200 ghladké mouky
75 grýžové mouky
200 mlsvětlého piva Phillip OSSEGG Praha
200 mlsodovky
1 lžičkajedlé sody
Suroviny na mačkaný hrášek:
200 gčerstvého vyloupaného hrášku
1,5 lvody
2 lžícecukru krupice
2 lžičkyzměklého másla
čerstvě mletý pepř
Sůl
Suroviny na tatarskou omáčku /4-6 porcí/ :
300 gpivní majonézy
20 gkaparů v nálevu
20 gnakládaných okurek
10 gšalotky
1 lžičkacitronové šťávy
špetka čerstvě mletého pepře
špetka soli
Suroviny na bramborové hranolky:
250 gmoučných brambor
rostlinný olej na smažení
sůl

Postup:

Postup na těstíčko:

  1. V misce smíchej mouky, jedlou sodu a sůl.
  2. Poté přidej pivo a sodovku a vymíchej metlou hladké těstíčko.
  3. Dej do lednice a nech odpočnout a vychladit 2-3 hodiny

Postup na rybu:

  1. Filet vykosti, zbav kůže, ze všech stran osol a obal v hladké mouce.
  2. Přebytečnou mouku oklepej a filet obal ve vychlazeném připraveném těstíčku.
  3. Smaž 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Rybu během smažení opatrně otoč.

Postup na tatarskou omáčku:

  1. Kapary propláchni a nech okapat a nakrájej na jemno.
  2. Okurky nakrájej na jemno, šalotku oloupej a nakrájej na jemno, petržel nakrájej na jemno.
  3. Do misky dej majonézu, přimíchej kapary, okurky, šalotku, petržel a citronovou šťávu. Dle chuti osol a opepři. Dobře promíchej a nech 1/2 hodiny vychladit v lednici.

Postup na mačkaný hrášek:

  1. Hrášek povař 2 minuty v oslazené vroucí vodě
  2. Slij vodu a polovinu hrášku rozmixuj tyčovým mixérem. Dochuť solí a pepřem a vmíchej polovinu másla. Propasíruj.
  3. Zbylí hrášek rozšťouchej, osol a opepři a přidej zbylé máslo.
  4. Promíchej s hráškovou kaší. Dosol dle chuti.

Postup na bramborové hranolky:

  1. Brambory očisti pod tekoucí vodou kartáčkem a podélně rozkroj dle velikosti na šestiny (silnější hranolky).
  2. Dobře osuš a smaž 7 minut ve vysoké vrstvě oleje rozpáleného na 140 stupňů .
  3. Brambory vyjmi a nech je 5 minut okapat. Poté je dosmaž v oleji rozpáleném na 190 stupňů dozlatova dalších cca 10 minut.
  4. Přendej do mísy, osol a promíchej.
Doporučení:

Čas smažení se může měnit dle použitého druhu brambor. V tomto receptu byly použity brambory odrůdy RUSSET.

Recept na pivní majonézu najdete zde: Majonéza z černého piva OSSEGG

Poznámka:

OSSEGG RUTHARD 11 – Polotmavé pivo: Svrchně kvašený ležák spadající do kategorie American Red Ale má rubínově červenou barvu. Použité chmely Pacifica a Mosaic dávají pivu výraznou vůni, ve které najdete tropické ovoce, limetku a broskve. Má nižší říz a střední plnost. V chuti objevíte tóny citrusů, především pomeranče. Doznívání je delší a příjemně hořké.

Pivo OSSEGG RUTHARD 11, 0,5l – 35 Kč

Pivovarské restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha, Vinohrady, Praha.ossegg.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Češi jsou vždy na začátku roku na dosah zdravého jídelníčku

Nový rok je pro mnohé ve znamení změn a nejčastěji jsou spojeny se zdravým životním stylem a potažmo i s kvalitou jídelníčku. Ani začátek tohoto roku dle dostupných průzkumů se od ostatních neliší a nejčastěji si lidé dávají předsevzetí ohledně redukce kil. Opětovně se tak stává chybou vyřazení velmi důležitých a zdraví prospěšných látek jako je například maso. Proto Drůbežářský závod Klatovy připravil několik velmi jednoduchých a dietních receptů, které pomohou tělu dodat proteiny nezbytné pro podporu a růst svalové hmoty i pro jeho regeneraci.

číst dále ...

Tipy na žhavé valentýnské recepty! Nezapomeňte, že láska prochází žaludkem…

„Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu,“ pravil irský dramatik George Bernard Shaw. Inu, poněkud cynické prohlášení, ale jen těžko lze popřít, že láska a jídlo spolu úzce souvisí. Proto také ke slavení svátku svatého Valentýna neodmyslitelně patří dobrá večeře! A správným výběrem jednotlivých chodů můžete proměnit společný večer v nezapomenutelné chvíle…

číst dále ...

Nutramino protein bar – Proteinová pochoutka, která hrdě konkuruje nezdravým čokoládovým tyčinkám

Honí vás mlsná, ale nechcete zase tak úplně porušit zásady zdravého životního stylu a stravování? Tak co takhle proteinová tyčinka s vysokým obsahem bílkovin? Vyzkoušejte novinku na Košík.cz Nutramino protein bar. Pochoutka, která na první pohled připomíná nezdravé čokoládové tyčinky, ale díky svému složení se řadí k jedničkám mezi proteinovými tyčinkami. Obsahuje 20 g bílkovin ze syrovátkového i sójového izolátu a mléka, doplněných o hebký karamel, jemně strouhaný kokos nebo pořádné kousky arašídů obalených v tenké polevě z mléčné čokolády… Nezní to jako něco, co má potenciál stát se vaším oblíbeným snackem během dne či po tréninku?

číst dále ...

Cheesecake tak, jak ho neznáte

Věděli jste, že cheesecake nepochází z New Yorku, tak jak si většina jeho milovníků myslí? Jeho pravé kořeny najdete až ve starověkém Řecku. Teprve odsud absolvoval cestu kolem světa, a to doslova. Pojďme se na jeho putování podívat a nahlédnout pod pokličku různým způsobům jeho přípravy.

číst dále ...

Roter Hahn: 3 způsoby jak si letos užít svátek zamilovaných, Valentýna

Večeře při svíčkách už pro vás ztrácí kouzlo a tak přemýšlíte, jak si nejzamilovanější den v roce udělat zase jedinečný? Naplánujte si na svatého Valentýna neobyčejné dobrodružství a uneste svou milovanou polovičku do hor. Tři způsoby pobytů, které mají jedno společné – Jižní Tyrolsko, jen pokaždé jinak. Nádherná krajina přímo vybízí k společnému rozjímání a odpočívání daleko od ostatních lidí, městského ruchu a povinností. Načerpejte energii a užívejte si relax v útulných a luxusních apartmánech nebo vyrazte do dechberoucí přírody kolem.

číst dále ...

Co za vás zvládnou zelené superpotraviny

Chlorella, matcha, moringa, kelp, spirulina… Cizí slova, kterým se snadno naučíte. Zelená barva je barvou živých rostlin, vegetace, růstu a života jako takového. Barva lesů, trávy a mechu nás oslňuje svojí pozitivní energií. A zrovna tak, jako je pro člověka prospěšné vyrážet ven do přírody, prospívá mu i konzumace potravin, které tuto krásu přírody utváří. Miliony rostlinných druhů se skládají z různých látek a všechny mají svůj účel. Řada druhů vypadá i dnes na pohled stejně jako před dvěma sty lety, ovšem jejich přínos pro výživu člověka už tak zajímavý není. Na řadě míst ztratila půda své minerály a dostala jiné člověkem vytvořené chemické látky, které urychlovaly po desetiletí růst především obilných monokultur.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy