REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska s cuketovou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené tresčí filety servírované s kaší z podušené cukety, vařených brambor, cibule a smetany.


Ingredience:
500 gtresky
100 gmásla
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkakurkumi
6 ksstředně velkých brambor + voda
1 ksmalé cukety
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1,5 dlsmetany nebo mléka
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Filety z tresky očistíme, osolíme a necháme 2 hodiny před přípravou uležet v lednici (v případě, že použijeme mražené tresčí filé, rybu zásadně rozmrazujeme pomalu, protože při rychlém rozmrazení je pak ryba po úpravě suchá)
2. Do mírně osolené vody dáme vařit oloupané na menší kousky nakrájené brambory 3. Mezitím do pánve s 1 lžící rozehřátého oleje a kouskem másla přidáme omytou na hrubo nastrouhanou cuketu, kurkumu, oloupaný utřený stroužek česneku, promícháme, podle chuti osolíme i opepříme a dusíme doměkka
4. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme s vlažnou smetanou nebo mlékem na kaši a vmícháme do ní dušenou cuketu
5. V pánvi na zbylém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme tresčí filety se zbylým máslem a opečeme z každé strany asi 2 minuty, jemně je pokmínujeme
6. Filety pokapeme citronovou šťávou a podáváme s cuketovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy