REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toskáňské vepřové s česnekovou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené vepřové maso obalené ve směsi koření a bylinek, servírované s česnekovo-bramborovou kaší.


Ingredience:
800 gvepřové kýty
2 lžícekmínu
2 lžícerozmarýnových lístků
1 lžíceoregana
1 lžičkadrcené sušené chilli papričky
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na kaši:
800 gbrambor
150 gzakysané smetany
100 gmásla
2 kspalice česneku
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Každou paličku česneku položíme na kus alobalu, zastříkneme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme, zabalíme, dáme na plech a ve vyhřáté troubě na 190 °C pečeme 50 minut
2. Kmín promícháme s drcenou sušenou chilli papričkou, na jemno nasekaným rozmarýnem i oreganem
3. Očištěné maso opláchneme, osušíme, ze všech stran osolíme, opepříme, na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo, pak do masa vetřeme 2 lžíce oleje a obalíme v připravené směsi koření a bylinek, vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 140 °C 4 hodiny doměkka
4. Ke konci pečení uvaříme oloupané na menší kousky nakrájené brambory doměkka, poté je scedíme, rozmačkáme a spolu s máslem i smetanou našleháme dohladka, podle chuti osolíme a nakonec do kaše vmícháme vymačkaný pečený česnek
5. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s česnekovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy