REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toskáňské vepřové s česnekovou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené vepřové maso obalené ve směsi koření a bylinek, servírované s česnekovo-bramborovou kaší.


Ingredience:
800 gvepřové kýty
2 lžícekmínu
2 lžícerozmarýnových lístků
1 lžíceoregana
1 lžičkadrcené sušené chilli papričky
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na kaši:
800 gbrambor
150 gzakysané smetany
100 gmásla
2 kspalice česneku
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Každou paličku česneku položíme na kus alobalu, zastříkneme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme, zabalíme, dáme na plech a ve vyhřáté troubě na 190 °C pečeme 50 minut
2. Kmín promícháme s drcenou sušenou chilli papričkou, na jemno nasekaným rozmarýnem i oreganem
3. Očištěné maso opláchneme, osušíme, ze všech stran osolíme, opepříme, na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo, pak do masa vetřeme 2 lžíce oleje a obalíme v připravené směsi koření a bylinek, vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 140 °C 4 hodiny doměkka
4. Ke konci pečení uvaříme oloupané na menší kousky nakrájené brambory doměkka, poté je scedíme, rozmačkáme a spolu s máslem i smetanou našleháme dohladka, podle chuti osolíme a nakonec do kaše vmícháme vymačkaný pečený česnek
5. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s česnekovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy