Pečené vepřové maso obalené ve směsi koření a bylinek, servírované s česnekovo-bramborovou kaší.
Ingredience:
800 g | vepřové kýty |
2 lžíce | kmínu |
2 lžíce | rozmarýnových lístků |
1 lžíce | oregana |
1 lžička | drcené sušené chilli papričky |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na kaši: | |
800 g | brambor |
150 g | zakysané smetany |
100 g | másla |
2 ks | palice česneku |
olivový olej | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Každou paličku česneku položíme na kus alobalu, zastříkneme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme, zabalíme, dáme na plech a ve vyhřáté troubě na 190 °C pečeme 50 minut
2. Kmín promícháme s drcenou sušenou chilli papričkou, na jemno nasekaným rozmarýnem i oreganem
3. Očištěné maso opláchneme, osušíme, ze všech stran osolíme, opepříme, na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo, pak do masa vetřeme 2 lžíce oleje a obalíme v připravené směsi koření a bylinek, vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 140 °C 4 hodiny doměkka
4. Ke konci pečení uvaříme oloupané na menší kousky nakrájené brambory doměkka, poté je scedíme, rozmačkáme a spolu s máslem i smetanou našleháme dohladka, podle chuti osolíme a nakonec do kaše vmícháme vymačkaný pečený česnek
5. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s česnekovou kaší.