REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce štiky servírované se zeleninovou omáčkou z cibule, červeného vína, paprik a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gštiky
50 gslaniny
100 mlčerveného vína
2 lžícekečupu
4 ksrajčat
2 kspaprik
1 ksmalé cibule
mletý pepř
čerstvé bylinky
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné papriky, omytá rajčata a slaninu nakrájíme na jemné nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
2. Štiku očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji zprudka po obou stranách opečeme, pak teplotu snížíme a za občasného obracení pozvolna dopečeme, potom z pánve vyjmeme a udržujeme v teple
3. V pánvi ve výpeku krátce orestujeme nakrájenou slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme ji, vmícháme papriky, rajčata a vše společně 5 minut restujeme, poté zalijeme červeným vínem i kečupem a ještě krátce podusíme, nakonec ochutíme solí, pepřem i cukrem
4. Štiku a zeleninovou omáčku rozdělíme na talíře, ozdobíme na jemno nasekanými bylinkami a servírujeme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy