REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika na mandlích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka; porce štiky obalené ve vajíčku, opečené na oleji, servírované přelité máslem s podušenými mandlemi.


Ingredience:
4 ksporce štiky připravené ke kuchyňskému zpracování
1-2 ksvejce
80 gmandlí
mletý pepř
olej
sůl
plátky citrónu a snítky petrželky na ozdobu

Postup:

1. Porce štiky osolíme, opepříme, namočíme po obou stranách v rozšlehaných a mírně osolených vejcích a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji dozlatova
2. Mandle spaříme ve vařící vodě, oloupeme a pak podusíme na másle
3. Jednotlivé porce štiky na talířích přelijeme máslem s mandlemi a obložíme dílky citronu, ozdobíme snítky petrželky.

Doporučení:

Podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy