REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečená štika na kořenové zelenině, cibuli, houbách a slanině, ochucená divokým kořením.


Ingredience:
1 ksštiky
250 gkořenové zeleniny
120 ganglické slaniny
100 glesních hub nebo žampiónů
80 gcibule
60 gmásla
divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list)
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Štiku vykucháme a očistíme od šupin, kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme z venku i zevnitř
2. Očištěnou kořenovou zeleninu a slaninu nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli na tenká kolečka, čisté, proprané a důkladně okapané houby na čtvrtinky
3. Připravenou zeleninu, slaninu, houby a koření vložíme do máslem vymazaného pekáče a rozpečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, občas směs zamícháme, tak po 5-8 minutách horkou zeleninu mírně podlijeme vodou a dusíme ještě dalších 5 minut
4. Na zeleninu položíme okořeněnou štiku, poklademe ji plátky másla (kousek vložíme i dovnitř ryby) a dáme do trouby, pečeme při 200 °C 40-50 minut
5. Upečenou rybu naporcujeme a servírujeme na hromádce zeleniny například s vařenými nebo pečenými brambory.

Poznámka:

Zeleninu můžeme také připravit na pánvičce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy