REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štika na kysané smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená štika s kysanou smetanou.


Ingredience:
1 ksštiky
2 lžícestolního oleje
1 lžičkamletého pepře
60 mlkysané smetany
šťáva z 1 citrónu
špetka muškátového oříšku
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou a vykuchanou štiku osolíme a opepříme vně i uvnitř, polijeme olejem a vložíme na pekáč, pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C zhruba 8-10 minut
2. Pak ji zalijeme kysanou smetanou a dále pečeme zvolna (170 °C) asi 45 minut až 1 hodinu
3. Když je štika upečená, nakrájíme ji a jednotlivé porce pokapeme na talíři citrónovou šťávou
4. Vypečenou šťávu z ryby ještě chvíli povaříme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, případně solí a nalijeme na jednotlivé porce štiky.

Doporučení:

– Podáváme s vařeným bramborem posypaným pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy