Zavařování kuřat, kachen, hus a krůt.
Ingredience:
celé kuře nebo | |
kachna, husa, krůta | |
koření dle chuti | |
tuk (máslo) | |
sůl |
Postup:
1. Kuře, kachnu….. osolíme a na másle rychle na polo upečeme
2. Masité části seřízneme, naskládáme do teplých sklenic do 2,5 cm od horního okraje 3. Zalijeme do jedné třetiny šťávou z výpeku a sklenice uzavřeme
4. Postavíme do vlažné vody a sterilujeme 1 hodinu.
– Ke konzervování drůbežího masa jsou vhodné jen vyzrálé, masité kusy, které nenecháváme odležet. Drůbež můžeme konzervovat buď pečenou, dušenou, nebo předvařenou přímo ve sterilní nádobě. Lze konzervovat i syrovou.
Poznámka:Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.