REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilujeme drůbež

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování kuřat, kachen, hus a krůt.


Ingredience:
celé kuře nebo
kachna, husa, krůta
koření dle chuti
tuk (máslo)
sůl

Postup:

1. Kuře, kachnu….. osolíme a na másle rychle na polo upečeme
2. Masité části seřízneme, naskládáme do teplých sklenic do 2,5 cm od horního okraje 3. Zalijeme do jedné třetiny šťávou z výpeku a sklenice uzavřeme
4. Postavíme do vlažné vody a sterilujeme 1 hodinu.

Doporučení:

– Ke konzervování drůbežího masa jsou vhodné jen vyzrálé, masité kusy, které nenecháváme odležet. Drůbež můžeme konzervovat buď pečenou, dušenou, nebo předvařenou přímo ve sterilní nádobě. Lze konzervovat i syrovou.

Poznámka:

Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy