REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaný česnek ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané stroužky česneku vyskládané do zavařovacích sklenic, zalité nálevem a zavařené.


Ingredience:
čerstvé stroužky česneku
zavařovací sklenice s uzávěrem
Na nálev:
1 lvody
1/4 locta
100 gcukru
25 gsoli

Postup:

1. Palice česneku rozdělíme a jednotlivé stroužky oloupeme
2. Oloupané stroužky česneku vyskládáme do zavařovacích sklenic
3. Vodu svaříme s octem, cukrem a solí, přivedeme k varu, ale dále nevaříme, horkým nálevem zalijeme sklenice s česnekem
4. Důkladně uzavřené sterilujeme 15-20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

K česneku můžeme přidat proužky červené papriky nebo kapie a různé koření jako bobkový list, nové koření …

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy