Oloupané stroužky česneku vyskládané do zavařovacích sklenic, zalité nálevem a zavařené.
Ingredience:
čerstvé stroužky česneku | |
zavařovací sklenice s uzávěrem | |
Na nálev: | |
1 l | vody |
1/4 l | octa |
100 g | cukru |
25 g | soli |
Postup:
1. Palice česneku rozdělíme a jednotlivé stroužky oloupeme
2. Oloupané stroužky česneku vyskládáme do zavařovacích sklenic
3. Vodu svaříme s octem, cukrem a solí, přivedeme k varu, ale dále nevaříme, horkým nálevem zalijeme sklenice s česnekem
4. Důkladně uzavřené sterilujeme 15-20 minut při teplotě 85 °C.
K česneku můžeme přidat proužky červené papriky nebo kapie a různé koření jako bobkový list, nové koření …
Poznámka:Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.