REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaný hrášek s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený hrášek spolu s mladou mrkví nebo karotkou, smíchaný nebo vyskládaný ve vrstvách, zalitý sladkoslaným nálevem a zavařený.


Ingredience:
hrášek
mladá mrkev nebo karotka
voda
sůl
Na nálev:
1 lvody
20 gcukru
10 gsoli

Postup:

1. Vyloupaný hrášek a očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev povaříme každé zvlášť ve vařící osolené vodě, tak po 5 minutách zeleninu ochladíme studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. Zeleninu smícháme a nasypeme do sklenic (zeleninu můžeme do sklenic také vyskládat po vrstvách)
3. Zalijeme horkým nálevem a důkladně uzavřeme víčky
4. Sklenice sterilujeme první den 50 minut při 100 °C, druhý den ještě dalších 15 minut také při teplotě 100 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s cukrem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme!

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy