Piškotová omeleta plněná džemem a zdobená kompotovým ovocem.
Ingredience:
3 ks | vajec |
50 g | hladké mouky |
50 g | kompotového ovoce (bez nálevu) |
35 g | cukru krupice (krystal) |
20 g | meruňkového džemu |
10 g | cukru moučka |
10 g | másla |
Postup:
1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky
2. Žloutky vyšleháme s poloviční dávkou cukru do husta, bílky vyšleháme za postupného přidávání zbylé dávky cukru na pevný sníh
3. Obě vyšlehané hmoty opatrně promícháme a přimícháme prosátou mouku
4. Hmotu pak rozetřeme do máslem vymazané a trochou mouky vysypané pánvičky a zprudka ji upečeme ve troubě předehřáté na 180 °C do nazlátlé barvy
5. Horkou omeletu potřeme džemem, přeložíme na polovinu, pocukrujeme a ozdobíme dobře odkapaným kompotovým ovocem.