REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štěpánská omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotová omeleta plněná džemem a zdobená kompotovým ovocem.


Ingredience:
3 ksvajec
50 ghladké mouky
50 gkompotového ovoce (bez nálevu)
35 gcukru krupice (krystal)
20 gmeruňkového džemu
10 gcukru moučka
10 gmásla

Postup:

1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky
2. Žloutky vyšleháme s poloviční dávkou cukru do husta, bílky vyšleháme za postupného přidávání zbylé dávky cukru na pevný sníh
3. Obě vyšlehané hmoty opatrně promícháme a přimícháme prosátou mouku
4. Hmotu pak rozetřeme do máslem vymazané a trochou mouky vysypané pánvičky a zprudka ji upečeme ve troubě předehřáté na 180 °C do nazlátlé barvy
5. Horkou omeletu potřeme džemem, přeložíme na polovinu, pocukrujeme a ozdobíme dobře odkapaným kompotovým ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy