REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská zeleninová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z podušené kořenové zeleniny, pórku, vařených vajec a petrželky.


Ingredience:
200 gkořenové zeleniny
40 ghladké mouky
40 gmásla
3 ksvajec vařených natvrdo
1 ksmalý pórek
1 lžíceoleje
1 hrstsekané petrželky
1 lzeleninového vývaru
sůl

Postup:

1. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, orestujeme ji na rozehřátém oleji, osolíme, podlijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme téměř doměkka
2. Pak vmícháme na nudličky nakrájený pórek a odstavíme z tepla
3. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji zbylým vývarem a vaříme 15 minut 4. Potom do polévky vmícháme podušenou zeleninu, prolisované žloutky a vše prohřejeme, nakonec přidáme pokrájené bílky a na jemno nasekanou petrželku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy