REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeský kaldoun

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí droby povařené ve 3 litrech vody, polévka dochucena kořením a kořenovou zeleninou, zahuštěná jíškou, servírovaná v polévce zavařenými játrovými knedlíčky.


Ingredience:
1 baleníkuřecích drobů
100 gstrouhané kořenové zeleniny
50 gmásla Naše BIO + 100 g na jíšku
2 lžícehladké mouky
3 lvody
špetka muškátového květu
pepř
sůl
Na játrové knedlíčky:
80 gkuřecích jater
20 gmásla Naše BIO
2 lžíce mléka Naše BIO
2 lžíce strouhanky
1 ksvejce
stroužek česneku
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Droby dáme vařit do studené vody (asi 3 litry), mírně osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem
2. Na 50 g másla orestujeme zeleninu, tu přidáme k drobům, zvolna vaříme 1,5-2 hodiny
3. Ke konci varu zahustíme polévku hladkou jíškou (na rozpuštěném másle zpěníme mouku a osmahneme ji dozlatova)
4. Necháme povařit, pak polévku přecedíme
5. Připravíme si knedlíčky; v hluboké míse třete máslo s vejcem, solí a pepřem, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, strouhanku, mléko a nasekaná játra (těsto na knedlíčky můžete také připravit v mixéru), pokud je těsto příliš řídké, přidáme strouhanku
6. Tvarujeme malé knedlíčky, ty zavařujeme do vařící polévky po dobu 7-10 minut.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy