REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeská vejmrda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příloha vhodná například k uzenému masu nebo pečenému či vařenému kolenu, ovaru apod.


Ingredience:
120-150 gčerstvě nastrouhaného křenu
cca 120 mlhovězího vývaru
1-2 lžičkyocta 8 %
2 ksmenší jablka

Postup:

1. Očištěný křen nastrouháme na jemno, oloupaná jablka nastrouháme na hrubším struhadle
2. Nastrouhaný křen smícháme s jablky, směs zjemníme vychladlým hovězím vývarem, a dochutíme octem, cukrem a solí
3. Podáváme k ovaru, pečenému nebo vařenému kolenu apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy