REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Bramborový salát podle Sandtnerové

Bramborový salát od Marie Janků Sandtnerové, známé kuchařky a autorky velmi úspěšných kuchařek, které se staly pojmem a vydávají se dodnes. Bramborové saláty proslavili vídeňští kuchaři koncem 19. století, když je začali připravovat k vídeňským řízkům a odtud se rozšířily do celého Rakouska – Uherska. Její bramborový salát se lišil od vídeňských salátů, poprvé totiž použila do salátu majonézu jako salátovou spojku. Původní receptura z kuchařky Kniha kuchařských předpisů (Grafická unie 1947).

Staročeská vejmrda

Příloha vhodná například k uzenému masu nebo pečenému či vařenému kolenu, ovaru apod.

Staročeská vejmrda II.

K chutným masovým zabijačkovým dobrotám se výborně hodí tradiční staročeská příloha s poetickým názvem vejmrda. Vejmrda dá dokonale vyniknout chuti zabijačkových lahůdek a její příprava je přitom více než snadná!

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy