REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí závitky se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné plátky srnčí kýty pokladené cibulí a slaninou, posypané mletou paprikou, zatočené do tvaru závitků, nejprve zprudka opečené ze všech stran na sádle cibuli a česneku, pak podušené doměkka ve vývaru z kostí.


Ingredience:
600 gsrnčí kýty
100 ganglické slaniny
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
červená paprika
hladká mouka
vývar z kostí
bobkový list
nové koření
celý pepř
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Z očištěného srnčího masa z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme, opepříme
2. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, poprášíme červenou paprikou, posypeme jemně nasekanou cibulí, opět poprášíme červenou paprikou a přiklopíme plátkem anglické slaniny, svineme závitek a převážeme nití
3. V kastrole na sádle zpěníme zbytek cibule, přidáme i slaninu, která zbyla, nakrájený česnek
4. Vložíme závitky a ze všech stran je rychle opečeme
5. Nasypeme divoké koření, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou téměř měkka
6. Potom odsuneme závitky stranou šťávu z větší části vydusíme, zbylou zaprášíme moukou, podlije troškou vývaru a v zahuštěné šťávě dodusíme závitky do měkka
7. Závitky přemístíme na talíře podlijeme šťávou a podáváme například s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy