REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špíz z krůtích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špíz z krůtích jater, slaniny, koleček pórku a kousků pomeranče, servírovaný přelitý omáčkou z medu, bílého vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gkrůtích jater
150 gtenkých plátků slaniny
100 mlbílého vína
2 lžícemedu
1/2 lžičkytymiánu
1 kspórku
1 kspomeranče
špetka mleté skořice
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Krůtí játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a každou kostku obalíme plátkem slaniny
2. Pórek opláchneme, nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a nakrájíme na větší kousky
3. Na špíz střídavě napichujeme játra obalená ve slanině, kolečka pórku, kousky pomeranče, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, hotové vyjmeme a uchováme v teple
4. Do výpeku přidáme med, zalijeme vínem, dochutíme skořicí, tymiánem, přivedeme k varu, asi 5 minut povaříme, aby se všechny přísady spojily
5. Špízy dáme zpět do omáčky, prohřejeme a servírujeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy