Špíz z krůtích jater, slaniny, koleček pórku a kousků pomeranče, servírovaný přelitý omáčkou z medu, bílého vína a dalších ingrediencí.
Ingredience:
400 g | krůtích jater |
150 g | tenkých plátků slaniny |
100 ml | bílého vína |
2 lžíce | medu |
1/2 lžičky | tymiánu |
1 ks | pórku |
1 ks | pomeranče |
špetka mleté skořice | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Krůtí játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a každou kostku obalíme plátkem slaniny
2. Pórek opláchneme, nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a nakrájíme na větší kousky
3. Na špíz střídavě napichujeme játra obalená ve slanině, kolečka pórku, kousky pomeranče, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, hotové vyjmeme a uchováme v teple
4. Do výpeku přidáme med, zalijeme vínem, dochutíme skořicí, tymiánem, přivedeme k varu, asi 5 minut povaříme, aby se všechny přísady spojily
5. Špízy dáme zpět do omáčky, prohřejeme a servírujeme.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.