Rýže uvařená na měkko, smíchaná s restovanými vepřovými játry a vařenou zeleninou.
Ingredience:
400 g | vepřových jater |
300 g | rýže |
100 g | mrkve |
100 g | celeru |
40 g | másla |
1 ks | cibule |
4 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | oleje |
strouhaný sýr | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli si nakrájíme na drobné kostičky, zpěníme na másle a přidáme rýži, kterou jsme se předtím několikrát propláchli ve vlažně vodě a zalijeme přiměřeným množství vody (na 1 šálek rýže je 1 1/
2 šálku vody), dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka
2. Oloupanou mrkve a celer uvaříme v osolené vodě doměkka a nakrájíme na drobné kousky
3. Očištěná vepřová játra si nakrájíme na nudličky, orestujeme na oleji ze všech stran, aby byli uvnitř růžová, a poté je vyjmeme, do oleje přidáme rajčatový protlak a zahřejeme
4. Do zahřátého protlaku přidáme měkkou rýži, zeleninu, játra vše důkladně promícháme, dle chuti osolíme
5. Jednotlivé porce podáváme posypané strouhaným sýrem.
Vhodnou přílohou je zeleninový salát.