REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Spišské párky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další skvělé párky z udírny, tyto jsou připravené z vepřového masa, jak libového, tak tučnějšího, vepřového vývaru a koření.


Ingredience:
2,8 kgvepřového libového masa z kýty a plecka
2,2 kgtučnějšího masa z bůčku a ramínka
100 gsoli
40 gsladké papriky
30 gpálivé papriky
0,7 lvepřového vývaru
skopová nebo vepřová sdíraná střeva

Postup:

1. Libové i tučné maso nakrájíme na větší kostky
2. Sůl promícháme s paprikou a rozdělíme na oba druhy masa, jednotlivé druhy masa uložíme do smaltovaných nádob, umačkáním vytěsníme vzduch a necháme v chladné místnosti nebo lednici do druhého dne rozležet
3. Následující den umeleme na strojku s deskou 3 mm libové maso, přidáme vývar a prohněteme
4. Tučné maso také umeleme na strojku s deskou 3 mm a promícháme důkladně s libovým masem
5. Směs plníme do skopových nebo vepřových střev
6. Párky udíme 1 hodinu horkým kouřem, potom oheň utlumíme a párky necháme v udírně ještě 1 hodinu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy