Další skvělé párky z udírny, tyto jsou připravené z vepřového masa, jak libového, tak tučnějšího, vepřového vývaru a koření.
Ingredience:
2,8 kg | vepřového libového masa z kýty a plecka |
2,2 kg | tučnějšího masa z bůčku a ramínka |
100 g | soli |
40 g | sladké papriky |
30 g | pálivé papriky |
0,7 l | vepřového vývaru |
skopová nebo vepřová sdíraná střeva |
Postup:
1. Libové i tučné maso nakrájíme na větší kostky
2. Sůl promícháme s paprikou a rozdělíme na oba druhy masa, jednotlivé druhy masa uložíme do smaltovaných nádob, umačkáním vytěsníme vzduch a necháme v chladné místnosti nebo lednici do druhého dne rozležet
3. Následující den umeleme na strojku s deskou 3 mm libové maso, přidáme vývar a prohněteme
4. Tučné maso také umeleme na strojku s deskou 3 mm a promícháme důkladně s libovým masem
5. Směs plníme do skopových nebo vepřových střev
6. Párky udíme 1 hodinu horkým kouřem, potom oheň utlumíme a párky necháme v udírně ještě 1 hodinu.