REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jak udělat z klasické palačinky vcelku zdravé jídlo, které je nabité vitamíny a minerály? Jednoduše. Zkuste vyměnit marmeládu za špenát. My to tak udělali a ani trochu se nám po ní nestýskalo. Hlavní benefit receptu zůstal zachován – vařeno máte jedna, dvě.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekmléka
1 hrnekvody
4 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 lžícemásla + máslo na smažení palačinek
500 gbaby špenátu
100 geidamu
50 mlsmetany (30 %)
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Vyšlehejte mléko, vodu, mouku, vejce a špetku soli v hladké těsto
  2. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a na něm smažte jednotlivé palačinky
  3. Připravte si špenátovou náplň; v hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte česnek nakrájený na plátky a ještě chvíli restujte, přisypte špenát, podlijte smetanou, osolte, opepřete a poduste
  4. Palačinky podávejte naplněné špenátem a se strouhaným sýrem.
Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy