Jak udělat z klasické palačinky vcelku zdravé jídlo, které je nabité vitamíny a minerály? Jednoduše. Zkuste vyměnit marmeládu za špenát. My to tak udělali a ani trochu se nám po ní nestýskalo. Hlavní benefit receptu zůstal zachován – vařeno máte jedna, dvě.
Ingredience:
2 hrnky | polohrubé mouky |
1 hrnek | mléka |
1 hrnek | vody |
4 ks | vejce |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 lžíce | másla + máslo na smažení palačinek |
500 g | baby špenátu |
100 g | eidamu |
50 ml | smetany (30 %) |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Vyšlehejte mléko, vodu, mouku, vejce a špetku soli v hladké těsto
- Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a na něm smažte jednotlivé palačinky
- Připravte si špenátovou náplň; v hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte česnek nakrájený na plátky a ještě chvíli restujte, přisypte špenát, podlijte smetanou, osolte, opepřete a poduste
- Palačinky podávejte naplněné špenátem a se strouhaným sýrem.
Zdroj: www.akademiekvality.cz