Skvělá snídaně nebo večeře, případně i chutný teplý předkrm. Vyzkoušejte klasické usmažené palačinky naplněné na slanině orestovanými listy špenátu ochucenými kořením, česnekem, solí a sýrem.
Ingredience:
Rozpis na 5-6 kusů: | |
4 ks | větší vejce |
0,5 l | mléka |
hladká mouka dle potřeby | |
olej na smažení | |
sůl | |
Na náplň: | |
100 g | slaniny |
2 hrsti | čerstvých listů špenátu |
1 ks | stroužek česneku |
dle chuti sýr (Feta...) | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- V míse rozšleháme metličkou vejce se solí a mlékem, postupně přisypáváme hladkou mouku, musí nám vzniknout řidší těstíčko konzistence jako na klasické palačinky
- Smažíme na tuku na pánvi silnější palačinky, mělo by jich být 5 až 6 kusů, hotové udržujeme v teple
- Pokrájenou slaninu opečte, přidejte oprané lístky špenátu a stroužek česneku. Vše promíchejte a krátce orestujte. Přidat můžete i sýr například slanou Fetu
- Osolenou a opepřenou směs rozdělte do palačinek a přeložte je nebo smotejte
- Teplé ihned servírujeme, později podávané můžeme zapéci v mikrovlnné troubě.
Pokud chcete recept povýšit ještě o úroveň výš, posypejte náplň jemně nastrouhaným parmezánem.
Poznámka:Recept k článku: Dejte šanci zelenině a připravte si ji netradičně