REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová roláda s tvarohovo-jogurtovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z receptů z dílny NATURHOUSE. Jde o dietní pokrm vhodný například jako lehká večeře. Náplň lze samozřejmě různě obměňovat.


Ingredience:
Na těstíčko:
200 glistového špenátu
4 ksvejce
3 lžícecelozrnné hrubé mouky
1 sáčekprášek do pečiva bez fosfátů
olej
sůl
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
200 gselského jogurtu
50 geidamu
30 gkuřecí šunky
1 ksstroužek česneku
sůl
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Špenát orestujte na kapce oleje a nechte vychladnout
  2. V misce našlehejte žloutky s moukou a práškem do pečiva, přidejte špetku soli a zašlehejte sníh z bílků, opatrně vmíchejte špenát
  3. Směs nalejte na pečící papír a dejte do trouby na cca 10 minut při 200 °C
  4. Vyndejte z trouby a teplou roládu srolujte
  5. Po vychladnutí potřete náplní a zpět srolujte, dejtme do lednice vychladit.

Příprava náplně:

  1. Tvaroh a jogurt umíchejte v misce
  2. Přidejte nastrouhaný sýr, nakrájenou šunku a česnek.
Doporučení:

Můžete přidat do náplně např. sušená rajčata nakrájená na kousky pro barevný kontrast. Výživové hodnoty na 1 porci: 249 kcal, Bílkoviny: 47 %, Sacharidy: 29 %, Tuky: 24 %.

Poznámka:

Tento recept připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy