REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenát z kopřiv se ztraceným vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak trochu netradiční dietní pokrm z výhonků a listů mladých kopřiv, olivového oleje a dalších surovin. Jako přílohu podáváme ztracené vejce nebo volské oko.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gvýhonků a listů mladých kopřiv
4 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
olivový olej nebo ghí
muškátový oříšek
pepř
ocet
sůl

Postup:
  1. Kopřivy navršte do cedníku a prolijte je horkou vodou, přestanou pálit a budete je moci snadno nasekat
  2. Na pánvi rozpusťte máslo nebo olivový olej a osmahněte na něm drobně nakrájenou cibuli a česnek dorůžova
  3. Přidejte posekané kopřivy a trošku vody, vařte a míchejte přibližně 10 minut, než kopřivy změknou
  4. Hlubší pánev vymažte olejem a nalijte do ní vodu, přibližně 8 cm na výšku, vodu osolte, přilijte do ní lžíci octa a přiveďte k varu, vařte ji na mírném plameni, aby jen zlehka bublala, do vody opatrně rozklepněte vejce, použít můžete i naběračku nebo talířek, ze kterého necháte rozklepnuté vejce do vody opatrně sklouznout, vařte, dokud bílek neztuhne, asi 2–3 minuty, potom děravou naběračkou vejce vylovte
  5. Na talíř naservírujte horký kopřivový špenát a na něj vejce.
Doporučení:

V rychlejší variantě můžete vejce připravit třeba jako volské oko.

Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy