REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové taštičky z polotovaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky připravené ze základní směsi na bramborové knedlíky v prášku, zmrazeného špenátového protlaku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 gzmrazeného špenátového protlaku
100 gzákladní směsi na bramborové knedlíky v prášku
100 gcibule
20 gmargarínu nebo rostlinného tuku
20 gmásla
1 ksvejce
pepř
sůl
mouka na pomoučení válu

Postup:

1. Těsto na bramborové knedlíky připravíme podle návodu na obalu, pak ho vyválíme na pomoučeném vále
2. Vykrajujeme čtverečky, které plníme špenátem udušeným na margarínu nebo rostlinném tuku, osoleným a okořeněným pepřem
3. Hotové taštičky zavařujeme v mírně osolené vodě, vaříme tak dlouho, až vyplavou na povrch
4. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli
5. Taštičky vytáhlé z vody, důkladně okapané, omaštěné máslem na talířích zdobíme orestovanou cibulkou a na drobno posekaným vejcem, uvařeným na tvrdo.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 3349 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy