Z listového špenátu, žloutků, sněhu z bílků, celozrnné hrubé mouky a prášku do pečiva připravené těstíčko, to upečené v troubě, srolované naplněné náplní z tvarohu, jogurtu, nastrouhaného tvrdého sýra, kuřecí šunky …
Ingredience:
200 g | listového špenátu |
4 ks | vejce |
3 lžíce | celozrnné hrubé mouky |
prášek do pečiva bez fosfátů | |
olej | |
sůl | |
Na náplň: | |
250 g | měkkého tvarohu |
200 g | selského jogurtu |
50 g | eidamu |
30 g | kuřecí šunky |
česnek |
Postup:
- Špenát orestujte na kapce oleje a nechte vychladnout
- V misce našlehejte žloutky s moukou a práškem do pečiva, přidejte špetku soli a zašlehejte sníh z bílků
- Nakonec opatrně vmíchejte špenát
- Směs nalejte na pečící papír a dejte do trouby na cca 10 min. při 200 °C
- Vyndejte z trouby a teplou roládu srolujte
- Po vychladnutí potřete náplní a zpět srolujte, dejtme do lednice vychladit.
Náplň do rolády:
Tvaroh a jogurt umíchejte v misce, přidejte nastrouhaný sýr, nakrájenou šunku a česnek.
Doporučení:Můžete přidat do náplně např. sušená rajčata nakrájená na kousky pro barevný kontrast.
Výživové hodnoty na 1 porci: 249 kcal, Bílkoviny: 47 %, Sacharidy: 29 %, Tuky: 24 %
Poznámka:Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková
Zdroj: www.naturhouse-cz.cz