REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátovo-vaječná roláda plněná tvarohovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z listového špenátu, žloutků, sněhu z bílků, celozrnné hrubé mouky a prášku do pečiva připravené těstíčko, to upečené v troubě, srolované naplněné náplní z tvarohu, jogurtu, nastrouhaného tvrdého sýra, kuřecí šunky …


Ingredience:
200 glistového špenátu
4 ksvejce
3 lžícecelozrnné hrubé mouky
prášek do pečiva bez fosfátů
olej
sůl
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
200 gselského jogurtu
50 geidamu
30 gkuřecí šunky
česnek

Postup:
  1. Špenát orestujte na kapce oleje a nechte vychladnout
  2. V misce našlehejte žloutky s moukou a práškem do pečiva, přidejte špetku soli a zašlehejte sníh z bílků
  3. Nakonec opatrně vmíchejte špenát
  4. Směs nalejte na pečící papír a dejte do trouby na cca 10 min. při 200 °C
  5. Vyndejte z trouby a teplou roládu srolujte
  6. Po vychladnutí potřete náplní a zpět srolujte, dejtme do lednice vychladit.

Náplň do rolády:

Tvaroh a jogurt umíchejte v misce, přidejte nastrouhaný sýr, nakrájenou šunku a česnek.

Doporučení:

Můžete přidat do náplně např. sušená rajčata nakrájená na kousky pro barevný kontrast.

Výživové hodnoty na 1 porci: 249 kcal, Bílkoviny: 47 %, Sacharidy: 29 %, Tuky: 24 %

Poznámka:

Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy