REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátovo-vaječná roláda plněná tvarohovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z listového špenátu, žloutků, sněhu z bílků, celozrnné hrubé mouky a prášku do pečiva připravené těstíčko, to upečené v troubě, srolované naplněné náplní z tvarohu, jogurtu, nastrouhaného tvrdého sýra, kuřecí šunky …


Ingredience:
200 glistového špenátu
4 ksvejce
3 lžícecelozrnné hrubé mouky
prášek do pečiva bez fosfátů
olej
sůl
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
200 gselského jogurtu
50 geidamu
30 gkuřecí šunky
česnek

Postup:
  1. Špenát orestujte na kapce oleje a nechte vychladnout
  2. V misce našlehejte žloutky s moukou a práškem do pečiva, přidejte špetku soli a zašlehejte sníh z bílků
  3. Nakonec opatrně vmíchejte špenát
  4. Směs nalejte na pečící papír a dejte do trouby na cca 10 min. při 200 °C
  5. Vyndejte z trouby a teplou roládu srolujte
  6. Po vychladnutí potřete náplní a zpět srolujte, dejtme do lednice vychladit.

Náplň do rolády:

Tvaroh a jogurt umíchejte v misce, přidejte nastrouhaný sýr, nakrájenou šunku a česnek.

Doporučení:

Můžete přidat do náplně např. sušená rajčata nakrájená na kousky pro barevný kontrast.

Výživové hodnoty na 1 porci: 249 kcal, Bílkoviny: 47 %, Sacharidy: 29 %, Tuky: 24 %

Poznámka:

Připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy