REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenát podle mojí tchýně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept paní Maruš na přípravu mraženého špenátu.


Ingredience:
1 kskostky mraženého špenátu
3 ksstroužků česneku
2 lžícehladké mouky
podle potřeby mléko
olej
sůl

Postup:

1. Zmražený špenát dáme do kastrolu s trochou vody, přivedu k varu a nechám vařit až se rozmrazí
2. Mezitím připravíme z mouky a oleje jíšku
3. Jakmile se nám špenát rozmrazí, přidám do něj jíšku a podle potřeby mléko aby měl správnou konzistenci
4. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a chvíli povaříme.

Doporučení:

Podáváme s volským okem a noky, dušeným masem, popřípadě opraženým salámem. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

P.S. paní Maruš – Moje děti nikdy nechtěly jíst ve školní jídelně špenát ale doma si na něm pochutnávaly. Jednou mi to moje dcera objasnila. Řekla – mami ono to ve škole chutná jako tráva a doma je to takové hlaďoučké. Dnes zde bydlí synova přítelkyně a musím špenát vařit nejméně každých 14 dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy