REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špecle s pažitkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené nočky prohřáté na másle, podávané posypané pažitkou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
2 lžícemásla
1 lžičkasoli
2 hrstinakrájené pažitky
3 ksvajec
perlivá voda

Postup:

1. Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, sůl a promícháme, pak přidáme tolik perlivé vody, aby těsto bylo vláčné a dělaly se v něm bublinky
2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pak do něho přes haluškové síto protlačujeme těsto, které vždy ve vodě promícháme, aby se špecle nepřilepily ke dnu
3. Jakmile špecle vyplavou na hladinu, necháme je ještě 1 minutu povařit, pak slijeme a hotové propláchneme studenou vodou
4. Před podáváním je prohřejeme v pánvi na rozehřátém másle a posypeme na drobno nakrájenou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy