Vařené nočky prohřáté na másle, podávané posypané pažitkou.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
1 lžička | soli |
2 hrsti | nakrájené pažitky |
3 ks | vajec |
perlivá voda |
Postup:
1. Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, sůl a promícháme, pak přidáme tolik perlivé vody, aby těsto bylo vláčné a dělaly se v něm bublinky
2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pak do něho přes haluškové síto protlačujeme těsto, které vždy ve vodě promícháme, aby se špecle nepřilepily ke dnu
3. Jakmile špecle vyplavou na hladinu, necháme je ještě 1 minutu povařit, pak slijeme a hotové propláchneme studenou vodou
4. Před podáváním je prohřejeme v pánvi na rozehřátém másle a posypeme na drobno nakrájenou pažitkou.