REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunkové halušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Flíčky uvařené v mírně osolené vodě, promíchané se směsí ze žloutků, kostiček šunkového salámu, kysané smetany, nastavené bílkovým sněhem, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
250 gflíčků
150 gkysané smetany
150 gšunkového salámu (šunky)
60 gmásla
2 ksvejce
jemná strouhanka
voda
tuk
sůl

Postup:

1. Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme je, prolijeme studenou vodou a necháme důkladně okapat
2. V misce utřeme máslo se žloutky, vmícháme jemně nakrájenou šunku, smetanu, osolíme a promícháme s okapanými flíčky
3. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, směs naplníme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku
4. V troubě vyhřáté na 200 °C zapékáme asi 40 minut.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme salát z čerstvé zeleniny nebo zeleninu uvařenou nakyselo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy