REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekouny s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V páře uvařené knedlíky ze špeku, mouky, vajec a dalších ingrediencí, servírované s ochuceným zelím.


Ingredience:
100 gpolohrubé mouky
100 gmásla (přepuštěného)
100 gsádla
500 gšpeku
250 mlmléka
20 ksrohlíků (starých 2-3 dny)
5 ksvajec
3 kscibule
mletý pepř
sůl
Na zelí:
150 gcukru krupice
100 gsádla
100 mlocta (nebo podle kyselosti zelí)
2 kscibule
1 kssáčku kysaného zelí
sůl

Postup:

1. Zelí slijeme (tekutinu uschováme) a na drobno nakrájíme
2. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme zelí, chvíli opékáme, přilijeme uschovaný lák a 20 minut vaříme
3. Pak ochutíme cukrem, solí, podle chuti i octem a krátce povaříme
4. Na špekouny na sádle dosklovita osmahneme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájený špek a necháme vysmažit na tuk
5. Do velké mísy dáme na kostičky nakrájené rohlíky, postupně k nim přimícháme cibulku se špekem, mléko, rozklepnutá vejce, přepuštěné máslo, polohrubou mouku, podle chuti případně sůl i pepř a vše dobře promícháme
6. Z hmoty tvoříme koule o průměru 10 cm, vaříme v páře 15 minut a podáváme se zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy