REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nekynuté knedlíky s anglickou slaninou, rohlíky a nesekanou petrželovou natí podávané s netradičním zelím z vařené červené řepy.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
Na knedlíky:
350 gtučnější anglické slaniny
8 ksrohlíků
2 ksvajec
1 kscibule
svazek plocholisté petržele
muškátový oříšek
hrst strouhanky
smetana
pepř
sůl
Na zelí:
2 ksvětší červené řepy
1 kscibule
50 ganglické slaniny
kmín
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kostky
2. Tři zalijeme asi dvěma decilitry smetany. Na velké pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli, zbylé rohlíky a vše opékáme do zlatova
3. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme, žloutky přidáme spolu s opečenými rohlíky do rozmáčeného pečiva
4. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
5. Doplníme sněhem, promícháme, v případě potřeby zahustíme strouhankou a pak tvoříme knedlíky o průměru 10 cm, které zavařujeme v páře 10-12 minut 6. Zelí: řepu nahrubo nastrouháme
7. Necháme rozškvařit slaninu, pak přidáme cibuli, řepu, trochu podlijeme a dusíme asi dvacet minut do měkka
8. Přidáme sůl, kmín, cukr a ocet
9. Zdobíme opečenou slaninou a do zlatova vysmaženou cibulkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jarní vinné tipy: k lehkým pokrmům patří svěží vína

Jaro je konečně tady. Místo zimního lenošení plánujeme první výlety a vycházky do přírody a také hledáme způsoby, jak pustit svěží vzduch do naší kuchyně. Oddychnout si od hutných zimních pokrmů chce asi každý, kde ale najít inspiraci, co na jaře uvařit rodině nebo čím pohostit návštěvu? Přečtěte si tipy na lahodná jídla z jarních surovin a rady sommeliéra, které víno k vybraným pokrmům servírovat.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy