REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nekynuté knedlíky s anglickou slaninou, rohlíky a nesekanou petrželovou natí podávané s netradičním zelím z vařené červené řepy.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
Na knedlíky:
350 gtučnější anglické slaniny
8 ksrohlíků
2 ksvajec
1 kscibule
svazek plocholisté petržele
muškátový oříšek
hrst strouhanky
smetana
pepř
sůl
Na zelí:
2 ksvětší červené řepy
1 kscibule
50 ganglické slaniny
kmín
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kostky
2. Tři zalijeme asi dvěma decilitry smetany. Na velké pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli, zbylé rohlíky a vše opékáme do zlatova
3. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme, žloutky přidáme spolu s opečenými rohlíky do rozmáčeného pečiva
4. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
5. Doplníme sněhem, promícháme, v případě potřeby zahustíme strouhankou a pak tvoříme knedlíky o průměru 10 cm, které zavařujeme v páře 10-12 minut 6. Zelí: řepu nahrubo nastrouháme
7. Necháme rozškvařit slaninu, pak přidáme cibuli, řepu, trochu podlijeme a dusíme asi dvacet minut do měkka
8. Přidáme sůl, kmín, cukr a ocet
9. Zdobíme opečenou slaninou a do zlatova vysmaženou cibulkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy