REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špecle s pažitkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené noky před servírováním prohřáté na rozpuštěném másle a posypané nasekanou pažitkou.


Ingredience:
2 lžícemásla
2 hrstinasekané pažitky
voda na vaření
sůl
Na těsto:
1 lžičkasoli
500 ghladké mouky
3 ksvajec
perlivá voda

Postup:

1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme rozklepnutá vejce, sůl, promícháme a pak přidáme tolik perlivé vody,aby těsto bylo vláčné a dělaly se v něm bublinky
2. Potom do velkého hrnce s vařící osolenou vodou protlačujeme přes haluškové síto těsto (můžeme také na prkénku nožem odkrajovat kousky těsta), vždy je ale ve vodě promícháme, aby se špecle nepřilepily ke dnu
3. Jakmile špecle vyplavou na hladinu, necháme je ještě minutu povařit, pak je slijeme a propláchneme studenou vodou
4. Před podáváním je prohřejeme na pánvi s rozpuštěným máslem a posypeme na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy