Uvařené noky před servírováním prohřáté na rozpuštěném másle a posypané nasekanou pažitkou.
Ingredience:
2 lžíce | másla |
2 hrsti | nasekané pažitky |
voda na vaření | |
sůl | |
Na těsto: | |
1 lžička | soli |
500 g | hladké mouky |
3 ks | vajec |
perlivá voda |
Postup:
1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme rozklepnutá vejce, sůl, promícháme a pak přidáme tolik perlivé vody,aby těsto bylo vláčné a dělaly se v něm bublinky
2. Potom do velkého hrnce s vařící osolenou vodou protlačujeme přes haluškové síto těsto (můžeme také na prkénku nožem odkrajovat kousky těsta), vždy je ale ve vodě promícháme, aby se špecle nepřilepily ke dnu
3. Jakmile špecle vyplavou na hladinu, necháme je ještě minutu povařit, pak je slijeme a propláchneme studenou vodou
4. Před podáváním je prohřejeme na pánvi s rozpuštěným máslem a posypeme na drobno nasekanou pažitkou.