REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělské omelety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemně orestované omelety se zeleninou, dopečené v troubě nebo pod grilem.


Ingredience:
8 ksvajec
1 kscibule
2 ksvařených brambor
2 lžíceuvařeného hrášku
2l žíceuvařených fazolek
2 lžícevařené mrkve
mletý pepř
petrželka
olej
sůl

Postup:

1. Vejce rozšleháme se solí a mletým pepřem
2. Přidáme jemně pokrájené vařené fazolky, na malé kousky nakrájenou vařenou mrkev, na kostičky nakrájené vařené brambory, vařený hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a vše důkladně promícháme
3. Na rozpáleném oleji připravíme 4 omelety, které orestujeme z obou stran do jemně nažloutlé barvy
4. Opečené omelety pak dopečeme pod grilem nebo v troubě dozlatova.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy