REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělské vaječné lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na vaječné lívanečky na slano z teplého Španělska.


Ingredience:
8 ksvajec
1 kscibule
70 gkukuřičné mouky (nebo Solamyl, Maizena)
100 gslaniny
200 ghříbků (žampiónů)
2 dlmléka
2 lžičkykypřicího prášku
mletá sladká paprika
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vejce rozšleháme s kukuřičnou moukou (Maizenou, Solamylem), mlékem, solí, mletým pepřem, mletou paprikou a kypřicím práškem
2. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené hříbky (žampióny) a podusíme je doměkka
3. Vychladlou směs přidáme k rozšlehaným vejcím a na rozpáleném oleji usmažíme lívanečky
4. Ihned podáváme.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy