Recept na vaječné lívanečky na slano z teplého Španělska.
Ingredience:
8 ks | vajec |
1 ks | cibule |
70 g | kukuřičné mouky (nebo Solamyl, Maizena) |
100 g | slaniny |
200 g | hříbků (žampiónů) |
2 dl | mléka |
2 lžičky | kypřicího prášku |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Vejce rozšleháme s kukuřičnou moukou (Maizenou, Solamylem), mlékem, solí, mletým pepřem, mletou paprikou a kypřicím práškem
2. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené hříbky (žampióny) a podusíme je doměkka
3. Vychladlou směs přidáme k rozšlehaným vejcím a na rozpáleném oleji usmažíme lívanečky
4. Ihned podáváme.
– Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.