REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělská zeleninová paella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky podušené na cibulovém základě s česnekem, rajčaty, kořením a rýží doměkka.


Ingredience:
300 grýže + voda
250 grajčat
6 lžicolivového oleje
1 lžícesekané čerstvé šalvěje
1 lžícesekaného čerstvého tymiánu
700 mlzeleninového vývaru
4 ksstroužků česneku
2 ksbobkových listů
2 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky
2. Omyté papriky očistíme a nakrájíme na proužky, oloupané stroužky česneku i cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno
3. Rýži propláchneme, prolijeme horkou vodou a necháme chvíli v cedníku okapat
4. V širší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme cibuli i česnek dozlatova, přidáme nakrájené papriky a rajčata, krátce osmahneme a dusíme asi 5 minut
5. Pak přidáme připravenou rýži, na drobno nasekanou šalvěj, tymián, bobkový list, zalijeme horkým vývarem, dochutíme solí a pepřem, přikryjeme a dusíme ještě asi 20 minut doměkka.

Doporučení:

Tento recept lze samozřejmě obohatit i o další zeleninu, například o brokolici, nakládané kukuřičky apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy