REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělská zeleninová paella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky podušené na cibulovém základě s česnekem, rajčaty, kořením a rýží doměkka.


Ingredience:
300 grýže + voda
250 grajčat
6 lžicolivového oleje
1 lžícesekané čerstvé šalvěje
1 lžícesekaného čerstvého tymiánu
700 mlzeleninového vývaru
4 ksstroužků česneku
2 ksbobkových listů
2 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky
2. Omyté papriky očistíme a nakrájíme na proužky, oloupané stroužky česneku i cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno
3. Rýži propláchneme, prolijeme horkou vodou a necháme chvíli v cedníku okapat
4. V širší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme cibuli i česnek dozlatova, přidáme nakrájené papriky a rajčata, krátce osmahneme a dusíme asi 5 minut
5. Pak přidáme připravenou rýži, na drobno nasekanou šalvěj, tymián, bobkový list, zalijeme horkým vývarem, dochutíme solí a pepřem, přikryjeme a dusíme ještě asi 20 minut doměkka.

Doporučení:

Tento recept lze samozřejmě obohatit i o další zeleninu, například o brokolici, nakládané kukuřičky apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy