REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špaldová kefírová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka upečená podle tohoto receptu je vláčná, není přeslazená a hezky voní. Rozhodně tento recept vyzkoušejte! Dobrou chuť.


Ingredience:
400 ghladké špaldové bio mouky
120 gtřtinového cukru
500 mlkefírového mléka
150 mloleje
1/2 sáčkukypřícího bezfosfátového prášku do pečiva
1 hrstpekanových a vlašských ořechů (nahrubo posekaných)
3 lžícečekankového sirupu
2 lžičkynastrouhané citronové kůry
1 lžičkajedlé sody
2 ksvejce
špetka soli
Ostatní:
forma na bábovku
hrubá mouka na vysypání formy
tuk (máslo, sádlo) na vymazání formy

Postup:
  1. Všechny tekuté ingredience prošleháme
  2. Sypké ingredience promícháme, přidáme k tekutým a vyšleháme
  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem (máslo, sádlo …) a vysypeme hrubou moukou
  4. Těsto (je poměrně řídké, nelekněte se toho) nalejeme do formy a pečeme zvolna 1 hodinu (i více) v troubě vyhřáté na 170 °C
  5. Po částečném vychladnutí překlopíme na talíř a pocukrujeme.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy