REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagetové muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velice dekorativní muffiny, které ovšem také skvěle chutnají! Vyzkoušejte tento osvědčený recept, určitě si ho oblíbíte.


Ingredience:
325 grostlinného tuku Hera máslová
150 gpolohrubé mouky
150 gsmetanového sýra
125 gcukru
40 gmoučkového cukru
30 gbílé čokolády
25 gkakaa
125 mljahodové polevy
100 mlmléka
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkavanilkového cukru
2 ksvejce
špetka soli

Postup:
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C (180 °C horkovzdušná), do formy na muffiny vložíme papírové košíčky nebo nastříhaný pečící papír
  2. Do mísy smícháme 125 g Hery, cukr a ručním mixérem šleháme do hladka, potom přidáme vejce
  3. Dále do směsi přidáváme mouku, kakao, prášek do pečiva, špetku soli a promícháme, pomalu přidáváme do těsta mléko, poté těsto přemístíme do formy na muffiny a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut, při propíchnutí špejlí se nám těsto nesmí lepit
  4. Když jsou muffiny upečené, necháme je vychladnout, mezitím si připravíme zdobení
  5. Bílou čokoládu nastrouháme na struhadle nahrubo, vedle smícháme smetanový sýr s moučkový cukr, ušleháme do tuha 200 g rostlinného tuku Hera s vanilkovým cukrem a metličkou po porcích vmícháme do smíchaného smetanového sýra s moučkovým cukrem, první porci ještě ušleháme do tuha a ostatní porce opatrně přimícháváme, pak dáme vychladit do lednice
  6. Připravenou polevu dáme do zdobícího sáčku a zdobíme muffiny jako špagety a necháme ztuhnout
  7. Ozdobený muffin polejeme jahodovou polevou a ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy