REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagetové muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velice dekorativní muffiny, které ovšem také skvěle chutnají! Vyzkoušejte tento osvědčený recept, určitě si ho oblíbíte.


Ingredience:
325 grostlinného tuku Hera máslová
150 gpolohrubé mouky
150 gsmetanového sýra
125 gcukru
40 gmoučkového cukru
30 gbílé čokolády
25 gkakaa
125 mljahodové polevy
100 mlmléka
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkavanilkového cukru
2 ksvejce
špetka soli

Postup:
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C (180 °C horkovzdušná), do formy na muffiny vložíme papírové košíčky nebo nastříhaný pečící papír
  2. Do mísy smícháme 125 g Hery, cukr a ručním mixérem šleháme do hladka, potom přidáme vejce
  3. Dále do směsi přidáváme mouku, kakao, prášek do pečiva, špetku soli a promícháme, pomalu přidáváme do těsta mléko, poté těsto přemístíme do formy na muffiny a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut, při propíchnutí špejlí se nám těsto nesmí lepit
  4. Když jsou muffiny upečené, necháme je vychladnout, mezitím si připravíme zdobení
  5. Bílou čokoládu nastrouháme na struhadle nahrubo, vedle smícháme smetanový sýr s moučkový cukr, ušleháme do tuha 200 g rostlinného tuku Hera s vanilkovým cukrem a metličkou po porcích vmícháme do smíchaného smetanového sýra s moučkovým cukrem, první porci ještě ušleháme do tuha a ostatní porce opatrně přimícháváme, pak dáme vychladit do lednice
  6. Připravenou polevu dáme do zdobícího sáčku a zdobíme muffiny jako špagety a necháme ztuhnout
  7. Ozdobený muffin polejeme jahodovou polevou a ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy