REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špaldový koláč s meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto pokladené meruňkami, posypané drobenkou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké špaldové mouky
150 gmásla
100 gtřtinového cukru
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 lžičkacitronové šťávy
4 ksvajec
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
máslo a hrubá mouka na formu
Na drobenku:
40 ghladké špaldové mouky
40 gtřtinového cukru
40 gmásla
Na dohotovení:
600 gmeruněk

Postup:

1. Meruňky omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na kousky
2. Na drobenku promneme prsty změklé máslo s hladkou moukou a cukrem
3. Na menší kousky nakrájené změklé máslo vyšleháme s třtinovým cukrem, žloutky a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou do pěny, pak vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků, citronovou šťávu a nakonec hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva
4. Koláčovou formu vymazanou máslem a vysypanou hrubou moukou naplníme připraveným těstem, poklademe meruňkami a posypeme drobenkou 5. Koláč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut, necháme vychladnout ve formě a před podáváním ho pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy