Krátce povařený, pak podušený špenát spolu s cibulí, ochucený smetanou a kořením. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům, k rybě …
Ingredience:
500 g | listového špenátu |
2 lžíce | hladké mouky |
2 dl | smetany |
1 ks | cibule |
máslo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Špenát opláchneme vodou a nakrájíme
2. Pokrájený špenát nasypeme do vařící vody a povaříme 3 minuty, pak vodu slijeme a špenát necháme okapat
3. Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme okapaný špenát a krátce ho podusíme, aby se vypařila přebytečná voda
4. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou a špenát zalijeme, důkladně promícháme
5. Až směs zhoustne, dochutíme pepřem a solí.
Text i foto: D. Marounek