Studenou ratatouille s mátou podávejte jako přílohu ke grilovanému nebo restovanému masu. Nezapomeňte ji dobře vychladit!
Ingredience:
2 ks | menší bio cukety |
2 ks | bio papriky (1 zelená a 1 červená) |
1 ks | bio lilek |
1 ks | bio šalotky |
6 lžic | bio olivového oleje |
lístky bio máty nebo bio bazalky na ozdobu |
Postup:
- Cibulku nasekejte nadrobno. Papriku, cuketu a lilek nakrájejte na malé kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olej a lehce na něm orestujte všechnu zeleninu. Osolte, opepřete, a na mírném ohni nechte na pánvi jemně dusit zhruba 45 minut.
- Směs poté přemístěte do mísy a dejte vychladit.
- Ozdobte bylinkami. Podávejte jako přílohu ke grilovanému nebo restovanému masu.
Recept k článku: Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání