REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, hlávkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V klasickém trojobalu obalené plátky kuřecích nohou nebo prsní řízky, usmažené dozlatova, servírované s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 gkuřecího masa (vykostěné nohy nebo prsní řízky)
130 gtuku na smažení
100 gstrouhanky
50 ghladké mouky
2 ksvejce
mléko nebo voda
sůl
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla
200 mlmléka
sůl
rozpuštěné máslo na kaši
Na hlávkový salát:
1 kshlávka listového salátu
Na zálivku:
3 lžícevody
2 lžíceocta
2 lžíceoleje
cukr
sůl

Postup:

1. Plátky masa naklepeme, osolíme
2. Připravené řízky pak obalíme v prosáté mouce, ve vejcích osolených špetkou soli a rozšlehaných s mlékem, nakonec i ve strouhance
3. Kuřecí řízky usmažíme v horkém tuku, po obou stranách, dozlatova, dáváme je do mísy s poklopem
4. Usmažené řízy servírujeme s bramborovou kaší pokapanou rozpuštěným máslem a hlávkovým salátem.

Příprava bramborové kaše:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.

Příprava hlávkového salátu:
1. Hlávkový salát očistíme od zvadlých listů, rozkrojíme na čtyři díly, pod tekoucí vodou propláchneme,necháme okapat a natrháme na kousky
2. Do mísy vložíme natrhaný salát a přelijeme ho zálivkou připravenou z rozšlehané vody, octa, oleje, cukru a soli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy