V klasickém trojobalu obalené plátky kuřecích nohou nebo prsní řízky, usmažené dozlatova, servírované s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500-600 g | kuřecího masa (vykostěné nohy nebo prsní řízky) |
130 g | tuku na smažení |
100 g | strouhanky |
50 g | hladké mouky |
2 ks | vejce |
mléko nebo voda | |
sůl | |
Na bramborovou kaši: | |
800 g | brambor |
40 g | másla |
200 ml | mléka |
sůl | |
rozpuštěné máslo na kaši | |
Na hlávkový salát: | |
1 ks | hlávka listového salátu |
Na zálivku: | |
3 lžíce | vody |
2 lžíce | octa |
2 lžíce | oleje |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Plátky masa naklepeme, osolíme
2. Připravené řízky pak obalíme v prosáté mouce, ve vejcích osolených špetkou soli a rozšlehaných s mlékem, nakonec i ve strouhance
3. Kuřecí řízky usmažíme v horkém tuku, po obou stranách, dozlatova, dáváme je do mísy s poklopem
4. Usmažené řízy servírujeme s bramborovou kaší pokapanou rozpuštěným máslem a hlávkovým salátem.
Příprava bramborové kaše:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.
Příprava hlávkového salátu:
1. Hlávkový salát očistíme od zvadlých listů, rozkrojíme na čtyři díly, pod tekoucí vodou propláchneme,necháme okapat a natrháme na kousky
2. Do mísy vložíme natrhaný salát a přelijeme ho zálivkou připravenou z rozšlehané vody, octa, oleje, cukru a soli.