V klasickém trojobalu obalené plátky kuřecího masa usmažené pěkně dozlatova, servírované s bramborovým salátem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500-600 g | kuřecího masa (vykostěné nohy nebo prsní řízky) |
130 g | tuku na smažení |
100 g | strouhanky |
50 g | hladké mouky |
2 ks | vejce |
mléko nebo voda | |
sůl | |
Na bramborový salát: | |
1 kg | brambor |
1 sklenice | nakládané zleniny Kunovjanka |
1 menší sklenice | nakládané baby karotky s hráškem |
1 ks | větší cibule |
2 lžíce | oleje |
voda na uvaření brambor | |
(cukr) | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plátky masa naklepeme, osolíme
2. Připravené řízky pak obalíme v prosáté mouce, ve vejcích osolených špetkou soli a rozšlehaných s mlékem, nakonec i ve strouhance
3. Kuřecí řízky usmažíme v horkém tuku, po obou stranách, dozlatova.
Příprava bramborového salátu:
1. Brambory uvaříme ve slupce den předem, druhý den slupku oloupeme, brambory nakrájíme na menší kostky
2. K bramborám přidáme na jemno pokrájenou cibuli, zavařenou zeleninu i s částí nálevu (větší kusy pokrájíme)
3. Salát nakonec dochutíme olejem, solí a pepřem, necháme odležet v lednici.
Pokud je salát příliš kyselý, můžeme ho dochutit cukrem. Samozřejmě můžeme k řízkům udělat i jinou variantu bramborového salátu.
Smažené kuřecí paličky, bramborová kaše, jablkový kompot
Smažený kuřecí řízek, bramborová kaše, hlávkový salát