REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený vepřový řízek s bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Není snad klasičtějšího českého jídla než smažený řízek servírovaný s bramborem nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 gvepřové kýty nebo krkovice
130 gtuku na smažení
120 gstrouhanky
60 ghladké mouky
3 ksvajec
40 mlmléka
pepř
sůl
Na přílohu:
800 goloupaných brambor
voda
kmín
sůl
Na ozdobení:
1 kscitrónu nakrájeného na plátky
sterilované okurky

Postup:

1. Vepřovou kýtu nebo krkovičku omyjeme, osušíme a rozdělíme na plátky, které rozklepeme, na stranách mírně nařízneme
2. Maso z obou stran osolíme a okořeníme pepřem
3. Plátky obalujeme v mouce, v osolených vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec ve strouhance
4. Na rozpáleném oleji je z obou stran, pozvolna smažíme dozlatova
5. Hotové řízky udržujeme teplé, zaklopené v mírně rozehřáté troubě, servírujeme je obložené bramborem, ozdobené plátkem citrónu a s kyselou okurkou.

Příprava přílohy:
Oloupané brambory dáme do vody, okmínujeme je, osolíme a uvaříme doměkka, zcezené podáváme.

Doporučení:

Samozřejmě jako přílohu můžeme servírovat také bramborovou kaši nebo bramborový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy