REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený hermelín v zeleninovém bramboráku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Překrojený hermelín usmažaný pěkně dozlatova obklopený bramborovým těstem ochuceným, kromě jiného, jarní cibulkou, petrželkou a kapií.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kshermelíny
olej na smažení
Na těsto:
6-8 ksbrambor (záleží na velikosti)
2 ksstroužky česneku
1 ksjarní cibulka i s natí
1 ksmenší kapie
1-2 ksvejce
2-3 lžícehladké mouky
2 lžícezelené petrželky
majoránka
pepř
sůl
(mléko na případné zředění těsta)

Postup:

1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme 1/
2 na jemném a 1/
2 na hrubém struhadle, brambory necháme chvíli stát
2. Vodu částečně slijeme, ochutíme pepřem, solí, přidáme utřený česnek, vejce, mouku, majoránku, nasekanou petrželku a na kostičky pokrájenou kapii a jarní cibulku
3. Do rozpáleného tuku lžící dáme směs, uděláme placičku, položíme rozkrojený hermelín a na něj opět placičku
4. Smažíme, po obou stranách, dozlatova.

Doporučení:

Příliš husté těstíčko můžeme zředit mlékem.

Poznámka:

Autorka textu i fotografií: Nina Taylor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy