Překrojený hermelín usmažaný pěkně dozlatova obklopený bramborovým těstem ochuceným, kromě jiného, jarní cibulkou, petrželkou a kapií.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | hermelíny |
olej na smažení | |
Na těsto: | |
6-8 ks | brambor (záleží na velikosti) |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | jarní cibulka i s natí |
1 ks | menší kapie |
1-2 ks | vejce |
2-3 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | zelené petrželky |
majoránka | |
pepř | |
sůl | |
(mléko na případné zředění těsta) |
Postup:
1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme 1/
2 na jemném a 1/
2 na hrubém struhadle, brambory necháme chvíli stát
2. Vodu částečně slijeme, ochutíme pepřem, solí, přidáme utřený česnek, vejce, mouku, majoránku, nasekanou petrželku a na kostičky pokrájenou kapii a jarní cibulku
3. Do rozpáleného tuku lžící dáme směs, uděláme placičku, položíme rozkrojený hermelín a na něj opět placičku
4. Smažíme, po obou stranách, dozlatova.
Příliš husté těstíčko můžeme zředit mlékem.
Poznámka:Autorka textu i fotografií: Nina Taylor