Hermelín nakrájený na trojúhelníčky, posypaný mletou sladkou paprikou, obalovaný v těstíčku ze světlého piva, hladké mouky, žloutků, oleje, soli a tuhého sněhu z bílku, nakonec usmažený na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
3 ks | hermelínů |
1 lžička | mleté sladké papriky |
olej na smažení | |
Na těstíčko: | |
200 g | hladké mouky |
15 g | oleje |
125 ml | světlého piva |
2 ks | vajec |
sůl |
Postup:
1. Každý hermelín si rozkrojíme na 2 stejné kolečka a každé kolečko nakrájíme na 5 trojúhelníčků, na porci teda 6 kusů
2. Poté si připravíme pivní těstíčko, vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky smícháme v misce se světlým pivem, olejem a špetkou soli, pak za neustálého míchání metličkou přidáváme hladkou moukou, dokud nám nevznikne hladké tekuté těstíčko
3. Těstíčko necháme 1 hodinu odležet, poté si z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těstíčka
4. Trojúhelníčky hermelínů posypeme mletou sladkou paprikou a obalujeme v pivním těstíčku, poté smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova
5. Podáváme ihned po usmažení například s čerstvým chlebem a tatarskou omáčkou.