REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený hermelín v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelín nakrájený na trojúhelníčky, posypaný mletou sladkou paprikou, obalovaný v těstíčku ze světlého piva, hladké mouky, žloutků, oleje, soli a tuhého sněhu z bílku, nakonec usmažený na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
3 kshermelínů
1 lžičkamleté sladké papriky
olej na smažení
Na těstíčko:
200 ghladké mouky
15 goleje
125 mlsvětlého piva
2 ksvajec
sůl

Postup:

1. Každý hermelín si rozkrojíme na 2 stejné kolečka a každé kolečko nakrájíme na 5 trojúhelníčků, na porci teda 6 kusů
2. Poté si připravíme pivní těstíčko, vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky smícháme v misce se světlým pivem, olejem a špetkou soli, pak za neustálého míchání metličkou přidáváme hladkou moukou, dokud nám nevznikne hladké tekuté těstíčko
3. Těstíčko necháme 1 hodinu odležet, poté si z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těstíčka
4. Trojúhelníčky hermelínů posypeme mletou sladkou paprikou a obalujeme v pivním těstíčku, poté smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova
5. Podáváme ihned po usmažení například s čerstvým chlebem a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy